Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: Îmi exprim aprecierea pentru faptul că Republica Azerbaidjan a considerat livrările de gaze către România o prioritate

Inquam Photos
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: Îmi exprim aprecierea pentru faptul că Republica Azerbaidjan a considerat livrările de gaze către România o prioritate

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a afirmat, la evenimentul organizat de Ambasada Republicii Azerbaidjan în România, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Azerbaidjan, că ţara noastră a fost al doilea stat care a recunoscut independenţa Azerbaidjanului, în anul 1991, şi anul trecut cele două state au celebrat 30 de ani de relaţii diplomatice bilaterale. Liderul PSD şi-a exprimat aprecierea pentru faptul că Azerbaidjanul a considerat livrările de gaze către România o prioritate, anunță news.ro.

„Doresc să vă mulţumesc pentru invitaţia de a fi prezent la acest eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a Republicii Azerbaidjan. Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez, cu această ocazie, cordiale felicitări, precum şi urările mele de prosperitate şi pace pentru poporul azer. Ziua de 28 mai are o semnificaţie deosebită, Republica Azerbaidjan fiind prima republică democrată şi seculară fondată în lumea musulmană, în 1918. Între ţările noastre există o prietenie consolidată, fundamentată atât pe principii şi valori comune, cât şi pe interese strategice. România a fost al doilea stat care a recunoscut independenţa Azerbaidjanului, la 11 decembrie 1991, iar anul trecut am celebrat treizeci de ani de relaţii diplomatice bilaterale”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la evenimentul organizat de Ambasada Republicii Azerbaidjan în România, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Azerbaidjan.

Relaţiile româno-azere au înregistrat o diversificare şi o dezvoltare considerabilă în ultimii ani

El a mai spus că relaţiile româno-azere au înregistrat o diversificare şi o dezvoltare considerabilă în ultimii ani, ceea ce constituie o bună premisă pentru realizarea de noi proiecte.

„Acestea sunt susţinute de Parteneriatul Strategic semnat între cele două părţi încă din 2009. Suntem determinaţi să continuăm dialogul aprofundat în multiple sectoare, pentru a avansa iniţiative suplimentare, de interes comun. Îmi exprim aprecierea pentru faptul că Azerbaidjanul a considerat livrările de gaze către România o prioritate şi salut progresele importante, inclusiv în plan contractual, realizate în ultimele luni între companiile noastre energetice”, a completat liderul PSD.

„Într-un context de securitate extrem de preocupant şi de volatil, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Azerbaidjanul a demonstrat că este un partener de încredere în planul asigurării stabilităţii în regiune şi al consolidării securităţii energetice europene, inclusiv a României”, a continuat Ciolacu.

Preşedintele social-democraţilor a mai subliniat că există o dinamică bună a dialogului politic bilateral.

„Pe lângă acest aspect, vreau să subliniez în mod deosebit dinamica foarte bună a dialogului politic bilateral. Personal, am avut onoarea de a vizita pentru prima dată ţara dumneavoastră la invitaţia doamnei Preşedinte al Parlamentului azer, la finele lunii februarie, anul acesta. Pot afirma cu tărie că sunteţi o ancoră pentru securitatea şi stabilitatea zonei, un model de toleranţă, modernitate, dialog intercultural şi armonie. Vreau să încurajez pe această cale dezvoltarea interacţiunilor şi cooperării pe linie parlamentară, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor multilaterale. Sunt multe lucruri pozitive care rămân după vizita mea recentă de la Baku. Dar cred că cel mai important este că am descoperit în domnul preşedinte Aliyev un prieten adevărat şi sincer al României. Sunt convins că împreună vom reuşi să ducem mai departe toate proiectele ale căror baze le-am pus deja, astfel încât să aducem prosperitate şi dezvoltare cetăţenilor noştri. Permiteţi-mi să închei reiterând cele mai calde urări poporului azer, precum şi deplina deschidere pentru promovarea, pe mai departe, a aprofundării relaţiilor dintre ţările noastre”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.