Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: Începem să avem un plan! Convoc ședință extraordinară de Guvern/ Video

Captura video
ciolacu plan

Premierul Marcel Ciolacu a fost în vizită în Valea Jiului, la Complexul Energetic Hunedoara, acolo unde a anunțat că va convoca ședință extrordinară de Guvern pentru a aloca 50 de milioane de lei ca să poată fi plătite salariile celor peste 2000 de mineri. Ciolacu a explicat că s-a discutat despre un plan pe termen lung pentru Valea Jiului și a precizat că ”încep să se miște lucrurile”.

”Cu certitudine am să fac luni ședință extraordinară de Guvern doar cu acest punct pe ordinea de zi, să vedem dacă nu o să mai intervină și alte puncte, dar deja Ministerul Energiei și-a făcut treaba, Ministerul Finanțelor mi-a trimis aseară procesul verbal finalizat.

Începem să devenim o echipă, când oamenii chiar au nevoie de ajutor. Este o situație delicată, vorbim de peste 2000 de oameni, era mult prea în scurt decizia. Ce m-a încântat cel mai mult la întâlnire este că am început să avem un plan și pe energie verde, și pe hidro și pe fotovoltaice, o să vedem cu proiectele și pe Fondul de Modernizare, sunt aproape 500 de milioane de euro și acolo.

Nu este singurul caz din Europa, ceea ce se întâmplă în Valea Jiului, dar eu plec optimist de aici, oamenii își vor lua salariile.

Primii bani i-am alocat din Fondul de Rezervă al primului ministru, respectiv 50 de milioane, urmând ca apoi să intrăm în normalitate. Atâți am avut, că am mai alocat din ei 100 de milioane să acoperim cheltuielile cu refugiații din Ucraina, pentru că îi încasăm pe urmă de la UE.”, a spus Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.