Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu jubilează, după pirueta Ursulei von der Leyen: Era un proiect controversat/ Video

ursula ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că se bucură pentru faptul că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cedat presiunii exercitate de România și alte state membre, iar în final a retras proiectul controversat privind cotele de pesticide din agricultură.

Citește și: Răsturnare de situație - Ursula von der Leyen a retras măsura care a condus la protestele fermierilor

”Continuăm să adoptăm soluțiile convenite cu fermierii luna trecută. Aprobăm azi Creditul Fermierului, oferind acces mai facil agricultorilor la finanțări vitale.

Alocăm aproape 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importantă a dobânzii la creditele bancare. Practic, suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii rămân cu o marjă ce nu poate depăși 1,95% pe an. Sprijinul este de maximum 280.000 de euro, pe 5 ani.

De asemenea, aprobăm o măsură prin care ajutăm fermierii ce folosesc sistemul de irigații. Achităm și în 2024 o cotă de 50% din facturile pentru energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole.

În plus, avem o veste bună și de la Bruxelles, după eforturi intense ale României și a altor state europene. Comisia Europeană retrage proiectul controversat privind pesticidele în agricultură, care i-ar fi dezavantajat serios pe fermierii noștri. Este o victorie a insistenței Guvernului și a celor mai serioși europarlamentari români, în a susține cu argumente solide interesele agriculturii naționale!”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.