Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu le cere șefilor din administrația locală să aibă răbdare: Lăsați-ne să avem execuția bugetară

ciolacu satu mare

Premierul Marcel Ciolacu a ținut un discurs la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, unde a cerut insistent răbdare.

„România a reusțit să aibă una din cele mai mari creșteri economice din Europa. România a reușit să se țină de cuvânt cu tot ceea ce a discutat și a promis Comisiei Europene.

Vă spun cu sinceritate că nu ne-a impus absolut nimic Comisia Europeană. Nu are rost să vă povestesc acum care este vinovatul, cum de s-a ajuns să avem acest deficit financiar, când ar fi trebuit luate anumite decizii. Cred că dvs. așteptați de la noi să ne asumăm lucruri, să nu blocăm lucruri și să găsim soluții.

Eu vă rog frumos să ne lăsați să avem execuția bugetară pe primul trimestru. Până atunci stăm aplicat de vorbă cu dvs. să găsim variantele cele mai bune pentru România și să aveți încredere că tot ceea ce am promis vom face”, a declarat ptemierul la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Primarii s-au plâns de lipsa banilor pentru investiții

La acest eveniment participă primari din peste 350 de comune membre ale ACoR, demnitari de rang înalt din România şi reprezentanţi ai asociaţiilor autorităţilor locale din alte ţări, precum Republica Moldova, Republica Franceză, Regatul Belgiei, Republica Federală Germania şi Republica Polonă.

Adunarea generală a ACoR oferă cadrul adecvat pentru a analiza şi a dezbate, împreună cu reprezentanţii administraţiei publice centrale, aspectele problematice cu care se confruntă comunele din România şi, implicit, autorităţile administraţiei publice locale ale acestora, în contextul unor sincope în procesul de descentralizare, precum şi a unei accentuate diminuări a capacităţii administrative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.