Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu le răspunde celor care îl critică pentru reducerea prețurilor la alimente: 'Nu întotdeauna piața echilibrează totul' - VIDEO

stiripesurse.ro
Marcel Ciolacu

Nu întotdeauna piața echilibrează totul, transmite premierul României Marcel Ciolacu, cu referire la măsura de a reduce prețurile la unele alimente.

„O să reușim. Avem parteneri acei mari retaileri, avem producători și distribuitori. O să câștigăm acest pariu. Nu putem să nu vedem că unele produse sunt mai scumpe decât în Germania, având în vedere și puterea de cumpărare. Nu întotdeauna piața echilibrează totul. Toate aceste măsuri sunt temporare, până se așează lucrurile.

Sunt ferm convins că din luna august (n. r.: o să se resimtă reducerea la preț)”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la Antena3-CNN.

Context

Până la sfârșitul acestei luni, firmele de pe lanțurile comerciale trebuie să-și adapteze contractele aflate în derulare la noile prevederi ce vizează 14 categorii de produse alimentare de bază, pentru care Guvernul a decis limitarea timp de 3 luni a adaosurilor comerciale practicate de procesatori, distribuitori și vânzători.

Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, iar regulile vor începe să se aplice după 30 de zile.

Vezi și: Cum se va face ieftinirea produselor: lista finală a celor 14 alimente. Încep negocieri de amploare în toată România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.