Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: Nu este ușor să fii femeie în România/ Video

Inquam Photos
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a adresat un mesaj femeilor din România și a spus că în țara noastră nu este deloc ușor să fii femeie. El arată că femeile au mai multe responsabilități decât bărbații, iar crizele din ultimii ani au pus o greutate tot mai mare pe umerii femeilor.

„Vă mulţumesc pentru că mi-aţi oferit onoarea de a fi alături de dumneavoastră în această seară. Ştiu că nu e uşor să fii femeie în România şi, pe lângă rolul de mamă şi soţie, să joci rolul de adevărat contabil al familiei. O răspundere grea mai ales într-o perioadă dominată de crize sociale majore, precum în ultimii 2-3 ani, cu pandemie şi război, care au apăsat tot mai puternic pe umerii femeilor. Îmi dau seama că această responsabilitate înmulţită de zeci sau de sute de ori în cazul unei antreprenoare din România de azi atârnă enorm.

Şi de aceea, cred sincer, că într-adevăr, aşa cum spune titlul acestei gale, o antreprenoare este o eroină a zilelor noastre! De aceea, daţi-mi voi să mă înclin cu respect în faţa tuturor femeilor-antreprenor din această ţară şi să le spun că noi, bărbaţii, le datorăm imens!”, a afirmat Marcel Ciolacu, uni la Gala „Women in Economy”, ediţia a cincea, eveniment organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF.

Ciolacu: dacă nu v-au pus un scaun la masă veniți cu scaunul pliant

„Ştiu că încă suntem o societate în care bărbaţii ocupă, atât în politică, cât şi în business, majoritatea funcţiilor la vârf. Şi vă spun cu sinceritate să nu aşteptaţi ca, pur şi simplu, bărbaţii să se dea la o parte! De aceea, vă îndemn să acţionaţi conform îndemnului primei femei de culoare ajunsă congressman american, care spunea simplu şi răspicat: 'Dacă ei nu v-au pus loc la masă, veniţi cu scaunul pliant!', a zis Ciolacu.

„Eu cred cu tărie că, doar dacă reuşim să demolăm aceste bariere social-economice dintre oportunităţile de angajare şi recompensa pentru muncă dintre femei şi bărbaţi, putem spera la o dezvoltare echitabilă a societăţii noastre. Şi spun asta cu gândul la un recent un raport al Băncii Mondiale care susţine că egalitatea de şanse este efectiv o politică economică extrem de profitabilă! Estimările experţilor arată că participarea întârziată a femeilor la ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat a costat lumea aproximativ 15% din PIB al său. Sunt convins că este momentul ca, noi, bărbaţii, să recunoaştem că am fost prea încăpăţânaţi sau prea conservatori şi am pierdut prea mult timp”, a adăugat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.