Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu o spune clar și răspicat: 'Trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public. Nu este un semnal de alarmă' / Ce spune despre sporuri

PSD
Marcel Ciolacu

„Trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public”, a spus joi președintele PSD Marcel Ciolacu, care a anunțat că se va întâlni luni cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, precizând că acest lucru „nu este un semnal de alarmă”.

„Este pentru prima oară când premierul împreună cu ministrul de Finanţe au prezentat o situaţie de la Finanţe. Este o dinamică, nu doar în România, e o dinamică europeană. Creşte consumul, atunci trebuie să vii cu alte măsuri. Planul nostru este unul foarte simplu – trebuie făcută o reformă în cheltuirea banului public pe care să ne-o asumăm. România nu îşi mai permite să cheltuiască bani publici aiurea şi atunci s-a pornit la un plan îndrăzneţ. Îl felicit pe domnul prim-ministru, îl felicit pe domnul ministru de Finanţe. Au venit cu un plan în coaliţie. Normal, el va fi detaliat de către cei de la Finanțe și eu personal voi ava luni o întâlnire cu decidenții din Finanțe ca să înțeleg foarte bine fenomenul. Nu este un semnal de alarmă. Este pentru prima oară când oamenii politici gândesc astfel încât să aibă o perspectivă viabilă și sustenabilă pentru noi toți. Nimeni nu mai are dreptul să se joace într-o criză regională de securitate, după o pandemie și nimeni nu mai trebuie...Nu e un semnal de alarmă, este o abordare responsabilă a situației economice. Așteptăm...Avem materiale de la FMI, avem materiale de la Banca Mondială. (...) Vorbim de digitalizarea ANAF de 30 de ani. De 30 de ani cei din ANAF ne explică cum nu se poate face. Eh, de data asta se va face. Decizia politică este una foarte clară: trebuie făcute reforme în ANAF”, a spus Ciolacu.

Cu privire la eliminarea unor sporuri, liderul PSD a spus că „nu a vorbit nimeni”.

„Iar ducem o reformă la lucruri mărunte. Din punctul meu de vedere, Marcel Ciolacu, România...poate zona unde sunt medicii, unde au gărzi...Numai, trebuie să ieșim din logica asta a sporurilor. (...) Trebuie să schimbăm ce nu a funcționat și trebuie să ne asumăm acest lucru. Îndrăznesc și cu curaj!”, a completat liderul PSD.

Ministrul Adrian Câciu a anunţat, miercuri după şedinţa de Guvern, că în coaliţie a fost decisă o ajustare cu 20 de miliarde pe bugetul general consolidat al statului. El a precizat că toate măsurile sunt sunt posibile, pentru că trebuie să ajustăm cheltuielile bugetare, ajustarea nu va afecta pachetul social cu care această coaliţie a venit şi nici pachetul economic şi nici investiţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.