Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, precizări după ce ministrul Finanțelor a anunțat impozitarea companiilor: 'Pe veniturile excepţionale'

Inquam Photos / George Calin
marcel ciolacu parlament

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că supraimpozitarea companiilor se referă la veniturile excepţionale ale acestora. ”În momentul în care speculezi şi ai venituri excepţionale, este normal ca statul să intervină să te supraimpoziteze”, a arătat liderul PSD, adăugând că Guvernul va veni cu aceste soluţii.

Întrebat dacă este de acord cu impozitarea companiilor, anunţată de ministrul Finanţelor, Ciolacu a răspuns: ”Pe veniturile excepţionale. În momentul în care speculezi şi ai venituri excepţionale, este normal ca statul să intervină să te supraimpoziteze şi acei bani să intre în aceste programe de IMM Invest”.

Preşedintele PSD s-a declarat convins că Guvernul va veni cu aceste măsuri. ”Sunt ferm convins că guvernul va veni cu aceste soluţii. Trebuie să se apuce de lucru”, a mai spus el.

”Eu zic că în acest moment am ieşit din zona pompieristică în care statul şi guvernul interveneau, la un incendiu, şi am intrat într-o zonă de discuţii, predictibilă, pentru o perioadă pe termen mediu” a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, marţi seară, că România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit.

Ministrul preciza că intenţia Executivului este ca măsura să se aplice din 1 ianuarie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.