Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu pregătește o mare lovitură în extern (Surse)

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu pregătește o vizită în extern, în Germania. El va merge alături de ministrul Apărării, Anghel Tîlvăr și ministrul Economiei, Radu Oprea.

Principalele discuții vor viza industria de apărare, dar și alte tipuri de investiții, ne-au precizat surse guvernamentale.

Dacă planul premierului va avea succes, ar fi o mare lovitură pentru România, care ar putea atrage investiții masive din Germania.

Recent, România a dezvoltat capacități noi de asamblare și chiar producție de armament, ceea ce ar favoriza țara noastră în atragerea de investiții.

În cursul anului trecut, Germania a adoptat o măsură prin care a crescut cu 100 de miliarde de dolari bugetul pentru apărare. Este o cursă a înarmării fără precedent, în ultimii 33 de ani, pentru Germania, iar România ar putea primi o felie din aceste investiții uriașe.

Planul de 100 de miliarde

Partidele din Germania au ajuns la un acord pentru a mări finanțarea pentru apărare. CDU a hotărât să sprijine planurile Guvernului Germaniei de creștere masivă a cheltuielilor militare. Decizia apare în contextul războiului din Ucraina și vine în sprijinul angajamentului Germaniei în NATO. În ciuda acestei investiții, Germania încă nu a atins 2% din PIB pentru apărare.

Guvernul de coaliție al Germaniei și Uniunea CDU/CSU au convenit  detaliile cu privire la creșterea cu 100 de miliarde de dolari a cheltuielilor.

 

"Cu 100 de miliarde de euro, ne asigurăm că forța armată a Germaniei își poate îndeplini misiunea de apărare mai bine ca niciodată", a spus Olaf Scholz.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.