Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu pregătește una dintre cele mai dure OUG din istoria Guvernului (Surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu se pregătește să taie în carne vie, iar nevoia disperată de bani pentru acoperirea deficitului bugetar împinge Guvernul spre măsuri extrem de dure.

Conform surselor guvernamentale, Marcel Ciolacu și specialiștii din Guvern pregătesc, pentru săptămâna viitoare, adoptarea unei OUG care va face o economie considerabilă la bugetul de stat.

Această OUG, una dintre cele mai dure din istoria Guvernului României, va cuprinde 4 puncte principale și are rolul, în principal, de a ”mai tăia din șefime”.

1. Eliminarea celor 200.000 de posturi din sistemul bugetar care nu sunt ocupate. Asta va duce la o economie directă și indirectă a cheltuielilor statului de aproximativ 8-10 miliarde de lei pe an. Prin această măsură vor dispărea foarte mulți șefi, pentru că sunt multe funcții artificial create prin încărcarea schemelor de personal astfel încât unii să poată fi numiți șefi. De asemeenea, se vor face economii la alte tipuri de cheltuieli, pe care le implicau posturile neocupate. Pentru fiecare post neocupat erau prevăzute cheluieli cu bunuri și servicii, autoturisme și mobilier. Pentru fiecare post se cuantifică un necesar de bunuri și servicii aferent ( de la hartie, pix-uri, agrafe la servicii de curățenie sau utilități folosite-apă, lumină etc.) dar și de mobilier și birotică (angajatul are nevoie de birou, computer, dulap etc.)

-2. Instituțiile publice cu rol similar vor fi comasate. Din nou vor dispărea mai mulți șefi, dar și funcți care de multe ori erau dublate.

3. Marcel Ciolacu a cerut schimbarea organigramei în ministere până la finalul anului 2023.

4. Se vor reduce drastic cheltuielile cu bunuri și servicii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.