Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, după învestirea Comisiei Europene: PSD își asumă cu fermitate o direcție pro-europeană

captura TV
Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia votului acordat Comisiei Europene în Parlamentul European, în care transmite că PSD își asumă "cu fermitate" o direcție pro-europeană dorită de români și "un angajament real pentru valorile social-democrate europene".

"Noua Comisie Europeană a primit sprijinul Parlamentului European și urmează să își înceapă activitatea la 1 decembrie. Ne dorim o Comisie Europeană care pune accent pe cetățeni și așteptările lor și care să își asume o orientare geopolitică menită să creeze noi punți de legătură și de încredere între statele membre dar și cu partenerii noștri strategici. Este nevoie de o nouă abordare la nivel european care să privilegieze angajamentele sociale, să livreze politici economice care să reducă inegalitățile și să își asume obiective ambițioase și integratoare în materie de dezvoltare sustenabilă", se arată într-un comunicat transmis de Marcel Ciolacu.

El susține că integrarea României în Spațiul Schengen și în Zona Euro trebuie să fie priorități în următorii ani.

"Creșterea profilului României în UE trebuie să fie o prioritate în următorii ani și acest lucru presupune printre multe altele integrarea în spațiul Schengen, apropierea de zona euro și un viitor buget european care să țină cont de nevoile noastre de dezvoltare. De asemenea, ne dorim ca parcursul european al Republicii Moldova și al țărilor din Balcanii de Vest să beneficieze de sprijinul necesar din partea noii Comisii. Partidul Social Democrat va lucra împreună cu familia sa europeană reprezentată de Partidul Socialiștilor Europeni pentru a susține obiectivele noastre la nivel european fiind în același timp vigilenți ca obiectivele asumate să fie în integralitate respectate", potrivit comunicatului de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, liderul social-democrat transmite că prioritățile partidului în plan internațional includ intensificarea relațiilor trans-atlantice.

"Partidul Social Democrat își asumă cu fermitate o direcție pro-europeană dorită de români și un angajament real pentru valorile social-democrate europene. Prioritățile noastre în plan internațional sunt creșterea profilului european al României și intensificarea relațiilor trans-atlantice, inclusiv la nivelul NATO. Partidul Social Democrat rămâne unul din cele mai mari partide de stânga din Europa și vom continua acțiunea noastră pentru apărarea drepturilor sociale și dezvoltarea democrației românești", conform sursei citate.

Membrii Parlamentului European au votat miercuri în favoarea noii Comisii Europene formate de președintele ales Ursula von der Layen, care urmează să preia funcția de la 1 decembrie. Noua Comisie Europeană va prelua atribuțiile la data de 1 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.