Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu propune o măsură care ar reduce prețul carburanților cu 1,2 lei/ litru

PSD
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, anunță că a cerut ministrului finanțelor să analizeze impactul unei eventuale reduceri a accizei la carburanți, după ce prețul benzilei și al motorinei a sărit de 7 lei/ litru.

„Eu am cerut ministrului de finanțe, domnului Câciu, o simulare pe ce înseamnă acciza la carburanți, cât este componentă din preț. S-a ajuns la 7 lei la motorină. Cred că o intervenție pe o perioadă limitată a înjumătățirii accizei ar avea și un efect benefic asupra inflației. Ar scădea prețul cu 1,2 lei. Pe o perioadă în funcție de cum suportă bugetul de stat. Știm foarte bine că prețul la carburant are un efect pe linie la celelalte produse”, a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu afirmă că în domeniul energiei este nevoie de măsuri care să facă predictibilă evoluția prețurilor până în 2025, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru întreprinderi.

„Cel mai important este ca prețul la energie să fie predictibil, pentru că vedem un lanț de scumpiri în acest moment. Trebuie să se vină cu ceva predictibil pe o perioadă îndelungată. O perioadă medie să cuprindă și iarna următoare, o perioadă îndelungată până în 2025. Nu a cerut nimeni piață reglementată sau nereglementată. Trebuie să stopăm în acest moment această escaladare a prețurilor nesustenabilă economic. Este evident că cineva a beneficiat de aceste scumpiri și nu putem îngropa o țară întreagă. Aici nu vorbim doar de consumatorii casnici, dar nu vor mai avea locuri de muncă în două, trei luni de zile. Deci este evident că statul în astfel de cazuri trebuie să intervină cu reguli foarte clare, cu amenzi foarte clare pe cifra de afaceri, astfel încât aceste cazuri să nu se mai întâmple”, a mai declarat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.