Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu (PSD): Nu o să fie cvorum pentru guvernul Orban. Sub nicio formă PSD nu votează

Camera Deputaților
Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după ce presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban:

  • In cel mai scurt timp trebuie sa vina in fata Parlamentului pentru investitura, la Constitutie scrie foarte clar, termenul e de 10 zile. O sa convocam BPR-uri dupa o discutie cu premierul desemnat, dupa care stabilim calendarul.
  • Am avut o decizie in PSD, sub nicio forma PSD nu voteaza un guvern al actualei puteri. In orice democratie, majoritatea asigura cvorumul. Eu cred ca nu vor reusi sa faca cvorum, adica nu vor demonstra din nou ca au majoritate.
  • Cu certitudine nu se va ajunge la alegeri anticipate

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că, în cazul în care nu trece Guvernul, se va ajunge la o perioadă de "incertitudine politică". "Dânşii au o majoritate, şi-au demonstrat-o la moţiunea de cenzură, aşteptăm să o demonstreze la învestitură. În cazul în care nu au cvorum sau nu trece Guvernul, intrăm într-o perioadă totuşi de incertitudine politică, lucru care noi am atras atenţia că este posibil să se ajungă aici şi vom vedea consecinţele politice. În acest moment România este condusă de preşedintele Klaus Iohannis şi de Partidul Naţional Liberal", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu a refuzat să răspundă la întrebarea dacă, în opinia sa, Ludovic Orban este potrivit pentru acest post, el spunând: "Acesta este premierul desemnat".

Citește și: VIDEO Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat: chitarist, anchetat de DNA, le-a recomandat politicienelor să nu treacă prin patul șefilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.