Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, reacţie la decizia CCR care anulează toate amenzile: 'Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri'

stiripesurse.ro
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, reacţionează la decizia CCR prin care s-au declarat neconstituţionale normele legale în baza cărora sute de mii de români au fost amendaţi în timpul stării de urgenţă. Liderul PSD solicită Guvernului să îşi repare propriile greşeli şi să ia măsuri pentru ca intanţele să nu fie blocate de cererile de anulare a amenzilor. Solicitarea lui Ciolacu vine după ce Ponta şi Tăriceanu au anunţat deja că, împreună cu PSD, vor depune o propunere legislativă pentru anularea de plin drept a amenzilor.

"Am atras atenția Guvernului în repetate rânduri cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare. Dar au preferat să acționeze în forță, cu gândul doar la imagine și mai puțin la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor!

Între timp – 300 de mii de români au fost amendați! O lege care s-a aplicat discreționar și care a permis abuzurile. 200 de milioane e totuși cam mult! Nu poți să-ți bați joc de oameni pentru că tu n-ai fost în stare să faci o lege bună, care să definească clar contravenția și termenii de aplicare a sancțiunii.

Acum, aceste greșeli trebuie corectate. Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție legislativă în Parlament.

Este normal ca cei care nu au respectat regulile să fie aspru pedepsiți. Dar din cauza lor nu trebuie să sufere toată lumea! Și, în niciun caz, Guvernul nu trebuie să-și acopere găurile de la buget din banii oamenilor. Acesta nu este un plan economic!

Românii, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat măsurile luate de autorități pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur. Îi îndemn să facă la fel și de acum înainte!", scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Curtea Constituţională a declarat miercuri neconstituţionale atât art. 28 din OUG 1/1999, care prevedere amenzi pentru nerespectarea măsurilor dispuse în timpul stării de urgenţă, cât şi OUG 34/2020, prin care s-a majorat substanţial cuantumul acestor amenzi. Detalii AICI!

În lipsa unui act normativ precum cel anunţat de Ponta şi Tăriceanu, toţi cei care au fost amendaţi şi vor să obţină anularea amenzilor, în baza deciziei CCR, trebuie să apeleze la instanţele de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.