Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, replică pentru Klaus Iohannis pe tema crimelor din Caracal: Nu poate fi cineva vinovat moral

Inquam Photos / Octav Ganea
marcel ciolacu

Al treilea om în ierarhia statului spune că nu există un vinovat moral pentru crimele din Caracal.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), a declarat luni, întrebat despre declarațiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora Guvernul ar fi vinovatul moral pentru crimele de la Caracal, că nu crede că șeful statului și-a ales cuvintele potrivite, precizând că situația din Olt este „o grozăvie, e o excepție”, potrivit Mediafax.

„Cred că nu au fost niște cuvinte tocmai potrivite. Nu poate să fie cineva vinovat moral fiindcă e o grozăvie, e o excepție, totuși nu se întâmplă în fiecare zi în România așa ceva. E o tragedie pentru familie, nici nu vreau să mă gândesc și nici nu aș vrea să intru în amănunte”, a afirmat Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, înaintea reuniunii CEx al PSD de luni seara.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, legat de cazul Caracal, că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral, susținând că toți cei care au greșit trebuie să fie sancționați, indiferent dacă sunt de la Interne, STS sau alte instituții.

„Instituții ale statului român nu au reușit de această dată să își facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viață. Este o realitate sumbră care, din nefericire, nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancționați. De la Interne, de la STS, din toate instituțiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricât de severe și binemeritate ar fi, nu aduc viețile pierdute înapoi. Ce este însă obligatoriu să facem este să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii. (...) Și resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă, duminică, la Cotroceni.

Citește și: Informații bombă din raportul MAI: filmul complet al celor 5 discuții telefonice dintre Alexandra Măceșanu și autorități .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.