Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu: 'Republica Moldova dorește o apropiere de Europa și de România'

Facebook
Marcel Ciolacu PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că victoria Maiei Sandu în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă o confirmare a dorinţei majorităţii cetăţenilor acestei ţări de apropiere strategică de Europa şi de România, potrivit Agerpres.

"Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova! Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinţei majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, din ţară şi din diaspora, de apropiere strategică de Europa şi de România, singura garanţie a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de corupţie şi oligarhie", a scris luni Ciolacu pe Facebook.

Percheziţii până la 2 noaptea la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: s-au ridicat documente

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15% după numărarea a 99,86% din voturi, arată datele centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, până luni la ora 8,00, au fost centralizate procesele verbale din 2.140 din totalul celor 2.143 secţii de votare, iar Maia Sandu a obţinut 938.390 din totalul celor 1.628.370 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63%.

Contracandidatul său, actualul preşedinte Igor Dodor, care a candidat ca independent, având însă susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 de alegători, ceea ce înseamnă 42,37%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.