Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu schimbă garda: Noul premier îi dă afară din Guvern pe oamenii lui Ciucă și pe reprezentanții UDMR

Guvern

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a decis eliberarea din funcţie, la cerere, a mai multor consilieri ai premierului.

Astfel, potrivit deciziilor publicate luni în Monitorul Oficial, au fost eliberaţi din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Mara Mareş, Iulian Chifu şi Valentin-Sorin Costreie.

Totodată, premierul a dispus constatarea încetării exercitării funcţiei de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor a următorilor: Annamaria Bogya şi Mihaela-Ioana Kaitor.

Decizii similiare au fost luate în cazul lui Adorjan-Mihaly Jakab şi a lui Sebastian Bodu, în cazul cărora s-a dispus încetarea de drept a exercitării funcţiei de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor.

Secretarii de stat UDMR, eliberați din funcții

Premierul Marcel Ciolacu a dispus eliberarea din funcţie, la cerere, a mai multor secretari de stat şi funcţionari din aparatul central.

Astfel, au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat: Vass Levente (Ministerul Sănătăţii), Matuz Adrian-Zsolt (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei), Csilla Hegedus (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene), Antal Szabolcs Barabasi (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), Robert-Eugen Szep şi Fulop Lorand Arpad (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor), Gabor Sandor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii), Kacso-Doboly Izabella-Maria (Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse), Peter-Janos Makkai (Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale), Andras Istvan Demeter (Ministerul Culturii).

Totodată, Akos Derzsi a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Tot la cerere, Levente Porzsolt a fost eliberat din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională.

Printr-o altă decizie, Istvan Zahoranszki a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.