Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, șeful PSD, îl AMENINȚĂ pe Ludovic Orban: 'Acționează nedemocratic și neconstituțional. Vom sesiza orice conflict de neconstituționalitate'

Camera Deputaților
Marcel Ciolacu

PSD e pregătit să sesizeze un conflict de neconstituționalitate înainte de a depune o eventuală moțiune de cenzură, a afirmat duminică, Marcel Ciolacu. El atrage atenția Guvernul PNL că acționează neconstituțional când anunță că își va asuma răspunderea pe proiecte de legi importante.

„Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acționează nedemocratic și neconstituțional atunci când anunță că își angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înțeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare și acționează haotic și iresponsabil. Efectele le vom simți din păcate noi toți. Nu voi permite, însă, guvernului să își aroge competențe pe care nu le are și să se substituie Parlamentului. PSD va sesiza orice conflict de neconstituționalitate înainte de a depune o eventuală moțiune de cenzură!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

Președintele Camerei Deputaților a transmis și un mesaj cu ocazia Zilei Constituției.

„Astăzi este Ziua Consituției. Această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă și formală afirmare de principii. Respectarea Consituției asigură echilibrul democratic și garantează drepturile și libertățile cetățenilor”, a subliniat Ciolacu.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Mai mulți social-democrați, printre care foștii miniștri Liviu Pop, Florin Iordache consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, și nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Același lucru este valabil și pentru OUG 114 și Legile Justiției, mai susțin aleșii PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.