Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu tună și fulgeră: 'Pensiile speciale trebuie supraimpozitate! Trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux'

captura Facebook
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate şi trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux. În plus, liderul PSD afirmă că mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie, precizând că e nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare.

”Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie, înainte de reuniunea de mâine, să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern si european. Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. Este un non-sens să aşteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câştigă mai mult plăteşte procentual mai puţin!”, scris liderul PSD.

El afirmă că, ”oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux”.

”Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajaţii aflaţi în zona salariului minim pe economie, cât şi pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice! Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reaşezare a sarcinii fiscale astfel încât toţi românii care câştigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca şi ei. Momentan, nu avem aşa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa”, spune preşedintele PSD, relatează News.ro.

El continuă: ”Şi mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare. Susţinem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de faţă, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgenţelor actuale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.