Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Iureș va primi Premiul de Excelență al Festivalului Internațional de Film Transilvania

marcel iures

Actorul Marcel Iureș va primi Premiul de Excelență al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) care va avea loc la Cluj-Napoca, pentru cariera sa fabuloasă, marcată de zeci de roluri interpretate în teatru și film, transmite Mediafax.

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că la ediția din acest an vor mai fi prezenți actorul american Nicholas Cage și cineastul francez Michel Gondry.

„Premiul de Excelență al TIFF îi va fi oferit actorului Marcel Iureș, pentru cariera sa fabuloasă, marcată de zeci de roluri interpretate pe scenele din întreaga lume și apariții nenumărate în producții cinematografice care s-au bucurat de succes internațional. Marcel Iureș a primit și trei Premii Uniter. Invitatul ediției din acest an este actorul american Nicholas Cage care va primi Trofeul Transilvania pentru contribuția aducă cinematografiei mondiale. De asemenea, la Cluj-Napoca va fi prezent regizorul, scenaristul și producătorul francez Michel Gondry, premiat cu Oscar pentru scenariul original al filmului <>. Acesta va inaugura Uzina Filmelor de Amatori, un spațiu amenajat cu zeci de decoruri și aparatura necesară în care oricine își poate realiza propriul film”, a spus Giurgiu.

În onoarea lui Marcel Iureș, la TIFF va fi proiectat filmul lui Lucian Pintilie „O vară de neuitat”.

Citește și: Scriitoarea şi traducătoarea Micaela Ghiţescu a fost decorată post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

Marcel Iureș a absolvit IATC București, cariera sa internațională începând după turneul din 1994 susținut în Marea Britanie cu spectacolul „Richard al III-lea” în regia lui Mihai Măniuțiu. A jucat alături de Brad Pitt, Antonio Banderas și Tom Cruise, George Clooney și Nicole Kidman, Bruce Willis și Colin Farrel.

De asemenea, cinefilii îi vor reîntâlni la Cluj-Napoca pe Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Iosif Paștina, prezenți la proiecția specială a filmului Moromeții 2.

Directorul artistic Mihai Chirilov a declarat că în cadrul festivalului vor avea loc proiecții în cadrul Focus China și Albania, dar și filme din secțiunea specială „Ora de religie”. În cadrul Zilelor filmului românesc vor fi prezentate cinci pelicule în premieră mondială.

Filmul „Parking” în premieră absolută, regizat de Tudor Giurgiu, va deschide TIFF și va putea fi urmărit pe ecranul gigant instalat în Piața Unirii.

Cea de-a 18 ediție a TIFF va avea loc la Cluj-Napoca între 31 mai și 9 iunie, urmând să fie proiectate 220 de filme din care 180 lung metraje.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.