Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Puşcaş: 'Din punct de vedere tehnic, Andrei Vochin conduce FRF'

www.sptfm.ro
Andrei Vochin Răzvan Burleanu

Marcel Puşcaş, fost membru al Comisiei Tehnice a FRF, a declarat, miercuri, că Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, este cel care decide în ceea ce priveşte numirilea antrenorilor echipelor naţionale. "Din punct de vedere tehnic, Andrei Vochin conduce FRF", a spus Puşcaş, care a precizat că membrii Comisiei Tehnice a FRF nu au nicio putere de decizie.

"Din păcate, această comisie tehnică a funcţionat în permanenţă în FRF de când jucam eu fotbal, dar în ultima perioadă, până să venim noi, în urmă cu trei ani şi jumătate la federaţie, era mai mult pe hârtie. Andrei Vochin a avut ideea de a o dezvolta, de a o activa şi de a-i da un rol. S-au stabilit nişte criterii, fiecare responsabil al departamentelor să fie membru al comisiei, ca să se cuprindă toată aria din fotbalul românesc, inclusiv futsalul şi fotbalul feminin. Lucrurile s-au derulat bine la început, până anul trecut, în luna iulie, august. De exemplu, am stabilit nişte criterii de angajare a unor antrenori la juniori, durata contractului de doi ani, salariu mărit, dacă se califică rămâne, dacă nu se califică pleacă. Trei nu s-au calificat, doi au rămas, unul a plecat. De ce? Pentru că n-au plăcut ochii lui cuiva. Ori pleacă toţi trei, ori rămân toţi trei, nu poţi avea două unităţi de măsură. Din punct de vedere tehnic, după părerea mea, Andrei Vochin conduce Federaţia Română de Fotbal. După părerea mea, Comisia Tehnică a FRF acţionează de formă, nu în spiritul fondului problemelor majore ale fotbalului românesc. A mai fost numit un selecţioner la juniori, opt voturi în Comisia tehnică pentru alt selecţioner, trei voturi pentru cel care a fost numit. Andrei Vochin nu l-a vrut pe cel votat de Comisia Tehnică. Am stabilit criterii, nu s-au respectat, am stabilit vot la juniori, nu s-a respectat", a declarat Puşcaş, la Pro X, conform News.ro.

Citește și: Dan Petrescu a refuzat naționala și rămâne la CFR Cluj: Ce a anunțat Iuliu Mureșan

Marcel Puşcaş a povestit că, după ce a spus că naţionala nu are nevoie de un selecţioner străin, a fost chemat de preşedintele Burleanu, care i-a transmis că nu este cu privire la ceea ce este nou în fotbal.

"Anul trecut, înaintea începerii prelimianariilor, am spus public că nu se impune un antrennor străin şi scump, pentru că nu garantează calificarea la Cupa Mondială. Am fost chemat la preşedinte şi mi-a spus că nu sunt şi că nu înţeleg ce înseamnă noul în fotbal românesc şi în fotbal, în general", a precizat Puşcaş.

Cu toate acestea, FRF a anunţat că membrii Comisiei Tehnice au votat în şedinţa de luni pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului selecţionerului Chriostoph Daum de către Comitetul Executiv al federaţiei. Puşcaş a demisionat înaintea acelei şedinţe.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că, în urma a recomandării Comisiei Tehnice de reziliere a contractului selecţionerului Christoph Daum, va începe negocierile pentru încetarea colaborării cu tehnicianul german şi ulterior pentru desemnarea noului selecţioner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.