Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela a EXPLODAT la adresa polițiștilor: Și-au făcut legi favorabile, adică dacă au trecut 6 luni de la faptă, se clasează

marcel vela diploma academia de politie

Marcel Vela a declarat că polițiștii și sindicatele din MAI și-ar fi construit legi favorabile astfel încât o faptă administrativă sau disciplinară să fie clasată dacă au trecut 6 luni de la săvârșirea acesteia. Ministrul spune că a fost o prietenie astfel încât să fie tărăgănată cercetarea, conform Mediafax.

Citește și: Noul avocat al mamei Luizei Melencu aruncă în aer cazul Caracal: de la dosar LIPSESC probe privind moartea Luizei

„Am găsit și aici niște lacune, în sensul în care am discutat cu cei de la audit, cu cei de la Corpul de Control al ministrului. De-a lungul timpului, poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile, adică dacă au trecut şase luni de la faptă, ea se clasează. Fac referire la toate faptele pe care poliţiştii le fac din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost aşa o prietenie în acest minister ca să se tărăgăneze cercetarea şi concluziile Corpului de Control să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie exact la limita maximă a celor şase luni. Şi dacă au trecut cele şase luni, comisia a constatat şi a propus ministrului clasarea pentru că au ieşit din termen”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Potrivit lui Marcel Vela, „niciunde în societatea noastră, în lumea reală, în alte țări civilizate”, termenul de prescriere a unei fapte sau a unui act, la primării, la consilii județene nu se clasează, nu se prescrie, după șase luni.

„Ilegalitățile sunt cercetate și sunt dosare penale, este altceva, eu vă spun de nerespectarea conduitei, nerespectarea legilor de organizare a Jandarmeriei, a neimplicării, abateri disciplinare, care evident, dacă erau aprofundate, puteau intra chiar în zona infracțională sau chiar contravențională”, a mai explicat ministrul.

Acesta a dat drept exemplu cazul unui inspector de la Caraș-Severin, care ar fi participat la activități politice.

„Corpul de Control a fost sesizat, a tărăgănat controlul timp de cinci luni și jumătate, în ultima parte a celei de-a șasea luni au propus ministrului să dea Ordin - doamnei Carmen Dan -, să facă acea comisie de analiză a controlului. Comisia s-a întrunit în data de 9 și a exprimat termenul în data de 6 și atunci ministrul nu a putut decât să claseze actul de control. Așadar, un inspector-șef de poliție din România face acte politice, poliție politică, se implică pe față, cu probe, cu termene și tot politic de la nivelul ministerului este ținut în palmă și apărat sau protejat”, a mai punctat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.