Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela a inaugurat un centru de colectare de plasmă, la Dimitrie Gerota

Inquam Photos - George Călin
Inquam Marcel Vela

Deși tratamentul cu plasmă nu s-a dovedit a fi cel mai edicient ineficient în salvarea pacienților cu forme grave de coronavirus, MAI a inaugurat un centru special de colectare la Spitalul Dimitrie Gerota, din Capitală.

Protocolul pentru tratamentul COVID a fost actualizat și unele reguli se schimbă. Plasma, de exemplu, nu şi-a dovedit eficienţa, motiv pentru care nu există indicaţii certe de utilizare. Este greşit să luăm antibiotice pentru tratarea COVID 19, dacă nu avem o infecţie bacteriană. Antiviralele sunt eficiente, dacă sunt administrate din timp, iar asimptomaticii nu trebuie să ia niciun tratament. Sunt câteva dintre noile recomandări pentru tratarea bolii provocate de noul coronavirus.

Remdesivirul, singurul antiviral aprobat pentru COVID-19, până acum avea indicație pentru a fi folosit când pacienții ajungeau în terapie intensivă, dar medicii, utilizându-l, și-au dat seama că este prea târziu atunci și au văzut că dacă îl dau mai devreme își dovedește eficiența, scrie Digi 24.

Citește și: Poliția din Timișoara, LIPSITĂ de CONTROL în fața MIGRANȚILOR: SUTE dintre ei au cuclușuri iLEGALE în centrul Timișoarei

"Am gândit împreună un plan de dezvoltare a serviciilor medicale pe mai multe etape. Un prim pas a fost făcut prin operaționalizarea acestui punct de recoltare de plasmă la nivelul Spitalului Gerota. Vom putea veni în sprijinul celor infectați cu forme grave. Mulți depinde de tratamentul cu plasmă convalescentă care chiar poate face diferența", a declarat Marcel Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.