Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela intervine exploziv în cazul Caracal: 'Vreau să trimit corpul de control al ministrului la DIPI'

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, intervine în cazul Caracal și spune că va lua mai multe măsuri.

"Adjunctul Alexa Nicolae a revenit la serviciu săptămâna trecută și este programat, citat pentru miercuri, la consiliul de disciplină. El este cercetat disciplinar și conform statutului polițistului și al tuturor sesizărilor care s-au făcut cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 24 iulie, este cercetat cu privire la toate aspectele", a declarat Marcel Vela, în direct la România TV.

"Mai sunt cercetați adjunctul Sârbu, dar fiind în concediu medical a fost necesară suspendarea cercetării disciplinare, pentru ca să nu se depășească termenul, conform legii actuale, acest statut al polițistului care are câteva termene imperative, șase luni de cercetare și să nu treacă un an de la fapta respectivă. Având atât de multe concedii medicale, soluția pentru a nu trece anul de cercetare este suspendarea cercetării astfel încât aceste concedii medicale să prelungească termenul de un an sau șase luni", a adăugat.

Lovitură de teatru: Prefecții maziliți de Ludovic Orban și-au dat mâna și au trimis Guvernului un ultimatum înainte să-l dea în judecată / DOCUMENT

"Da, este ciudată această îmbolnăvire subită a polițiștilor de la Caracal și din Olt, mai mult, pe lângă adjunctul Sârbu, amintit mai devreme, mai este și șeful Investigațiilor Criminale, Pistol Constantin, care este la fel, în concediu medical și îi este suspendată cercetarea disciplinară pentru a nu se depăși termenul de anchetă sau sancționare. Eu, de când sunt ministru, am fost pus într-o situație neplăcută de multe ori, în care am fost nevoit să semnez ordine de clasare pentru că au fost depășite termenele respective și dosarul trebuia clasat. Din această săptămână, am dispus către Direcția Medicală din Ministerul Afacerilor Interne ca să discute cu medici de la Spitalul de Urgență al MAI, să verifice toate actele medicale prezentate și inclusiv pe cei doi care mai sunt în concediu medical", a continuat Vela.

FABULOS Cum a apărut Mihai Gâdea, la Antena 3, după ce s-a vehiculat că și-a făcut implant de păr, în vacanță - FOTO

"Dacă vă aduceți aminte, când am venit la minister s-au îmbolnăvit subit mai mulți prefecți. La fel, am apelat la medici să verifice tratamentul, poate că cei care au stabilit un diagnostic nu au prescris un tratament bun și uitați că se prelungesc aceste concedii și boala lor poate să-i afecteze foarte grav. În acest context apelez direct la medici, pentru că administrativ sau ierarhic superior, Ministrul Sănătății nu poate interveni în constatarea făcută de un medic", a mai spus Marcel Vela.

"Sunt acte normative pe care eu le-am găsit aici și le aplic așa cum sunt, dar ca să vă spun ca și concluzie, o să propun și am și discutat cu colegii din Minister, modificări la aceste acte normative, astfel încât să nu se mai ascundă după prescrieri, termene imperative de șase luni sau de un an, având în vedere că avem și situații în care se recurg la tot felul de tertipuri, un autodenunț penal al unui polițist care a suspendat ancheta administrativă blocată de un an de zile, și el rămâne bine mersi în continuare pentru că acea anchetă penală suspendă ancheta administrativă. Dacă cea din urmă ar fi mers până la capăt nu mai avea ce căuta în poliție. Sunt foarte multe acte normative care trebuie reglementate, analizate și îndreptate. Vreau să trimit corpul de control al ministrului la DIPI, pentru că DIPI e un fel de poliția poliției și această instituție trebuia să știe încă înainte de 24 iulie, când s-a întâmplat tragedia, că la Caracal există o incompatibilitate mascată printr-un divorț, între șeful poliției Caracal și familia Mirea. Și doamna Mirea Violeta care este șeful secției rurale. Acest aspect arată că nici poliția poliției nu a funcționat foarte bine înainte de tragedia de la Caracal și nu mai doresc să se repete aceste incompatibilități care pot genera fenomene infracționale la scară largă sau punctual, drame și tragedii așa cum au fost la Caracal", a concluzionat Ministrul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.