Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marco Rubio câștigă primarele senatoriale din Florida

marco rubio

Marco Rubio, înfrânt în primarele prezidenţiale ale Partidului Republican, a câştigat marţi primarele senatoriale din Florida, în contextul în care doreşte să fie reales în noiembrie în Senatul SUA pentru al doilea mandat de şase ani, relatează AFP, potrivit agerpres.ro

Actualul senator de Florida i-a învins fără probleme pe adversarii săi din primarele republicane, potrivit estimărilor mai multor media americane. Marco Rubio a obţinut peste 70% din voturi, conform rezultatelor înregistrate în 38% din secţiile de votare.

Donald Trump, vizită controversată în Mexic


El îl va înfrunta pe democratul Patrick Murphy cu prilejul scrutinului care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale, la 8 noiembrie. Acest mandat din Florida este unul dintre cele care ar putea aduce democraţilor controlul asupra Senatului de la Washington. În noiembrie, vor fi reînnoite o treime din mandatele senatoriale, precum şi Camera Reprezentanţilor integral. 

Marco Rubio, 45 de ani, era considerat o stea în ascensiune a Partidului Republican, însă a fost nevoit să abandoneze cursa primarelor pentru Casa Albă, în martie, după ce la scrutinul din Florida a fost înfrânt de către omul de afaceri Donald Trump. În iunie, şi-a schimbat ideile şi a anunţat că va candida la propria succesiune în Senat.

Se discută EXCLUDEREA lui Ponta din barou


În cursul nopţii de marţi spre miercuri mai era aşteptat rezultatul din Arizona pentru a şti dacă senatorul John McCain va putea candida din nou pentru un mandat din partea republicanilor. 

El era nevoit să facă faţă unei candidate ultraconservatoare, Kelli Ward, care a afirmat că fostul candidat la prezidenţiale este prea bătrân pentru a cere un nou mandat de şase ani. John McCain a împlini 80 de ani luni, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.