Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, vizită controversată în Mexic

www.rawstory.com
Donald Trump

Donald Trump se va deplasa miercuri în Mexic pentru a se întâlni cu preşedintele Enrique Pena Nieto, înaintea unui extrem de aşteptat discurs al candidatului republican la Casa Albă privind imigraţia clandestină, relatează AFP. 

"Am acceptat invitaţia preşedintelui mexican Enrique Pena Nieto (de a efectua o vizită - n.r.) şi abia aştept să îl întâlnesc mâine", a scris Trump marţi pe Twitter. 

Întâlnirea a fost confirmată de contul oficial al preşedinţiei mexicane: "Donald Trump a acceptat această invitaţie şi se va întâlni mâine (miercuri - n.r.) în privat cu preşedintele". 

Vizita este o surpriză, în contextul în care Donald Trump a făcut din imigraţia clandestină calul său de bătaie de la intrarea în campanie în iunie 2015. 

El a promis că va construi un zid la frontiera cu Mexicul, ţară pe care a acuzat-o iniţial că îşi trimite cele mai rele elemente în SUA - infractori şi 'violatori'. 

Trump urmează să susţină miercuri seară un discurs extrem de aşteptat privind imigraţia clandestină. El a dezminţit că ia în considerare o relaxare a afirmaţiilor sale privind cele circa 11 milioane de imigranţi clandestini care locuiesc în SUA. 

Pena Nieto a adresat invitaţia vineri, împreună cu o alta transmisă democratei Hillary Clinton, a indicat anterior preşedinţia mexicană într-un comunicat. 

Invitaţia contrastează cu afirmaţiile de până acum ale liderului mexican, care a comparat discursul 'vehement' al lui Donald Trump cu cele ale lui Adolf Hitler şi Benito Mussolini în timp ascensiunii acestora la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.