Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcus Rashford de la Manchester United va lansa o campanie pentru a-i încuraja pe copiii din familiile defavorizate să citească

skysports
marcus rashford, manchester

Atacantul Marcus Rashford va lansa o campanie pentru a-i încuraja pe copiii din familiile defavorizate să citească, la puţin timp după ce a luptat pentru a obţine de la Guvernul britanic mese gratuite în timpul vacanţelor şcolare, potrivit news.ro.

Jucătorul de la Manchester United, în vârstă de 23 ani, s-a născut într-o familie săracă din nordul Angliei.

Citește și: SURSE Jean de la Craiova și Denisa de la Bambi, politicieni și alți artiști, VICTIME ale grupării DESFIINȚATE de DIICOT - Erau căutate datele bancare

El a explicat că i-ar fi plăcut să citească mai mult când era copil, dar, din cauza bugetului mic, familia sa a preferat să cumpere mâncare în loc de cărţi.

"Doar la 17 ani am început să citesc şi atunci mi s-a schimbat complet mentalitatea, modul de a vedea lucrurile.

Au existat momente în care cititul m-ar fi putut ajuta. Vreau ca toţi copiii să beneficieze de această evadare prin cultură, nu doar cei care îşi pot permite", a declarat Rashford.

Peste 380.000 de copii din Regatul Unit nu au avut niciodată o carte, însă Rashford spune că vrea să schimbe acest lucru.

Citește și: BREAKING Au fost VÂNDUTE, BĂTUTE, ÎNECATE controlat în CADĂ și INJECTATE cu heroină - Poveștile crunte a victimelor grupării lui Alex Bodi/Adrian Tâmplaru

Campania va fi formată pe o parte dintr-un club de lectură alături de editura de cărţi pentru copii Macmillan Children's Books. Marcus Rashford s-a asociat cu editura pentru a-şi crea propria colecţie de cărţi, destinată promovării lecturii şi alfabetizării copiilor din toate mediile socio-economice.

Prima sa lucrare, scrisă în colaborare cu un jurnalist sportiv şi un psiholog, se numeşte "Eşti un campion" şi va fi publicată în mai 2021, fiind destinată copiilor de 11-16 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.