Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie, mesaj de SUSŢINERE pentru România: 'Subliniez angajamentul FERM'

blidaru.net
romania marea britanie

Marea Britanie subliniază "angajamentul ferm" pentru România în contextul "agresiunii continuate" a Rusiei, a declarat joi, la întâlnirea cu omologul său român, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, potrivit AGERPRES.


Michael Fallon a susţinut o declaraţie comună de presă cu Gabriel Leş, la sediul Ministerului Apărării. Fallon a adăugat că Marea Britanie rămâne implicată în acţiunile de securitate din regiunea Europei, chiar dacă părăseşte Uniunea Europeană.

"În primul rând, în faţa agresiunii continuate a Rusiei subliniez angajamentul ferm pentru această mare naţiune atât în vorbe, cât şi în fapte", a spus Fallon.

Oficialul britanic a dat şi câteva detalii despre discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Apărării român.

"Ministrul Leş şi cu mine am vorbit despre dorinţa noastră de a susţine reforma NATO. Insistăm ca alianţa să dezvolte o abordare de 360 de grade pentru a fi receptivă la orice pericol din orice direcţie ar veni aceasta, pentru a fi capabili să se adapteze şi să reacţioneze rapid şi (...) pentru contracararea ameninţărilor atât din Nord, cât şi din Sud", a adăugat el.

Fallon a spus că eforturile bilaterale în acest domeniu vor continua. "România şi Marea Britanie au convenit să întărească legăturile în ceea ce priveşte Apărarea. Într-o lume din ce în ce mai neagră vom rămâne împreună, ne vom pregăti împreună şi vom acţiona împreună. Forţele noastre aeriene, la fel ca şi forţele navale, vor desfăşura în continuare exerciţii de antrenament comun, astfel încât să întărească legăturile noastre de cooperare bilaterală", a subliniat el.

Citeşte şi: Curs BNR: LEUL, în PICAJ LIBER

În contextul Brexit, Fallon a întărit mesajul de angajament al Marii Britanii faţă de România.

"L-am reasigurat pe domnul ministru Leş de angajamentul nostru ferm privind securitatea şi apărarea Europei. Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, dar Europa rămâne continentul nostru. Avem cea mai mare putere de apărare din Europa şi rămânem în continuare o putere globală. În loc de a ne da la o parte când e vorba de securitatea Europei, Marea Britanie va continua să ia parte la acţiuni în faţa ameninţărilor şi venind în sprijinul prietenilor noştri, aşa cum este şi România", a adăugat Fallon.

Ministrul Gabriel Leş a vorbit despre parteneriatul româno-britanic în prezent. "Parteneriatul strategic între statele noastre progresează excelent, în actualul context de securitate, cu provocările care se manifestă în zona ţării noastre", a spus el.

Leş a apreciat că "angajamentul britanic prezintă o contribuţie majoră în contextul măsurilor de asigurare aliate, precum şi un pilon al consolidării posturii de apărare şi descurajare a NATO".

"Vom continua consultările noastre bilaterale atât prin contactul direct între cele două ministere, cât şi prin intermediul structurilor de reprezentare la cartierul general NATO", a mai spus Leş.

Citeşte şi: Calcule 'la firul ierbii': Ce şanse ar avea Grindeanu să supravieţuiască unei moţiuni de cenzură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.