Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a lansat un atac incendiar la adresa Rusiei! Theresa May: 'Ştim ce faceţi. Nu veţi reuşi'

reuters
Theresa May

Premierul britanic, Theresa May, a denunţat luni seară acţiunile "ostile" ale Rusiei şi a detaliat măsurile luate de Marea Britanie pentru a-şi asigura securitatea, subliniind în acelaşi timp că nu doreşte un nou "război rece", relatează AFP.

"Ştim ce faceţi. Nu veţi reuşi", a declarat Theresa May la adresa liderilor ruşi în cursul unui dineu organizat de Lordul-primar al City din Londra, centrul istoric şi financiar din capitala britanică, potrivit discursului transmis de cabinetul său.

Citește și: DEZASTRU Aproape 8.000 de victime în urma CUTREMURULUI de la granița dintre Iran și Irak

Prim-ministrul a denunţat "anexarea ilegală a Crimeii la Rusia", sprijinul acordat rebelilor în regiunea Donbas, încălcarea "în repetate rânduri" a "spaţiului aerian al mai multor ţări europene", campaniile de "spionaj cibernetic", "implicarea cu ocazia alegerilor", actele de "piraterie asupra Ministerului danez al Apărării şi Bundestagului" german.

"Rusia caută să facă din informaţie o armă, implicând media conduse de stat pentru a difuza informaţii false şi imagini prelucrate cu scopul de a însămânţa discordia în Vest şi a ne sabota instituţiile", a continuat Theresa May. "Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja şi va acţiona cu aliaţii săi pentru a face acelaşi lucru", a adăugat ea, conform Agerpres.

Citește și: MASACRU la un concert din SUA: Persoane UCISE într-un ATAC ARMAT

Printre măsurile necesare, prim-ministrul a citat "reforma NATO" cu scopul de "a descuraja mai eficient şi a contra activităţile ostile ale Rusiei", "intensificarea" susţinerii militare şi economice a Ucrainei din partea Marea Britanii sau "întărirea" politicii Marii Britanii în domeniul securităţii cibernetice.

"Întreprindem acţiunile necesare pentru a contra activităţile ruse", dar "nu vrem să ne întoarcem la perioada Războiului Rece, nici să fim într-o confruntare perpetuă" cu Moscova, a explicat premierul, exprimându-şi speranţa ca Rusia să meargă pe un "drum diferit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.