Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a pierdut o medalie de argint din cauza dopajului

twitter.com
dopaj

Marea Britanie a pierdut medalia de argint cucerită în proba de ştafetă 4x100 m masculin, după ce sprinterul Chijindu 'CJ' Ujah a fost depistat pozitiv la un control antidoping, a anunţat vineri, într-un comunicat, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), informează AFP.

"CJ" Ujah a fost suspendat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) după ce un test a detectat două substanţe interzise în eşantioanele sale prelevate la Tokyo după finala la 4x100 m, desfăşurată pe august 2021. Ostarina şi S-23 sunt doi steroizi interzişi, suspectaţi că facilitează creşterea masei musculare.

Marea Britanie este astfel descalificată din finala olimpică la 4x100 m şi pierde medalia obţinută în cursa câştigată de Italia. Ujah, în vârstă de 27 de ani, a concurat în această probă alături de coechipierii săi Zharnel Hughes, Richard Kilty şi Nethaneel Mitchell-Blake.

În aceste condiţii, Canada, clasată pe locul al treilea, va intra în posesia argintului, în timp ce bronzul va reveni reprezentanţilor Chinei, care au încheiat finala pe locul al patrulea.

"Accept decizia TAS cu tristeţe", a reacţionat Ujah într-un comunicat publicat de Federaţia britanică de atletism.

"Aş dori sa clarific faptul că am consumat fără să ştiu un supliment alimentar contaminat şi acesta este motivul pentru care o regulă antidoping a fost încălcată în timpul JO de la Tokyo", a precizat atletul.

"Aş dori să le cer scuze colegilor mei, familiilor şi staff-urilor lor pentru consecinţele pe care le-a avut acest lucru pentru ei. Îmi pare foarte rău că aceasta le răpeşte medalia pentru care au muncit atât de mult şi atât de mult şi pe care o merită din plin. Acesta este ceva ce voi regreta pentru tot restul vieţii mele", a adăugat el.

Pe 12 august, Ujah a fost suspendat de Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), după descoperirea în organismul său a celor două substanţe interzise.

Agenţia internaţională de control antidoping (ITA) a indicat în septembrie că a înaintat cazul către camera antidoping a TAS. Aceasta a stabilit că este vorba de o încălcare a regulamentului antidoping, precum şi o eventuală descalificare a echipei masculine britanice de 4x100 m.

Regulamentele antidoping ale CIO şi World Athletics prevăd descalificarea întregii echipe de ştafetă, dacă unul dintre membrii săi este sancţionat pentru încălcarea acestor reguli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.