Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a redus perioada de autoizolare la 7 zile pentru vaccinații care sunt testați pozitiv

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Perioada de autoizolare pentru persoanele vaccinate care sunt testate pozitiv pentru COVID-19 urmează să fie redusă la 7 zile faţă de cele 10 anterioare, în Marea Britanie. Guvernul a recomandat în continuare ca persoanele care ies din autocarantină după 7 zile să evite aglomerațiile.

Guvernul Marii Britanii a anunţat miercuri că perioada de autoizolare pentru persoanele vaccinate care sunt testate pozitiv pentru COVID-19 urmează să fie redusă la şapte zile faţă de cele 10 anterioare, conform Mediafax.

Associated Press a raportat că autoizolarea poate fi redusă atâta timp cât acestea sunt negative la două teste efectuate în decurs de 24 de ore unul de celălalt.

„Cred că aceasta este o abordare foarte sensibilă, echilibrată şi proporţională”, spune secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid.

Testele rapide sunt oferite gratuit de Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie şi pot fi autoadministrate cu rezultate în 15 până la 30 de minute, a raportat Reuters .

Cu toate acestea, guvernul a recomandat în continuare ca persoanele care ies din carantină după şapte zile să îşi reducă contactele, să evite spaţiile aglomerate, slab ventilate, să lucreze de acasă şi să minimizeze contactul cu persoanele vulnerabile, potrivit Reuters.

„Noua abordare reflectă cele mai recente dovezi cu privire la cât timp cazurile transmit virusul. Astfel, prin reducerea timpului, sunt sprijinite serviciile publice esenţiale şi lanţurile de aprovizionare mai ales acum în timpul iernii. Respectarea măsurilor de protecţie după ieşirea din carantină limitează răspândirea virusului”, spune Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie.

Guvernul urmează să publice mai multe date despre omicron înainte de sărbători.

În prezent, 129 de persoane sunt internate în Marea Britanie cu varianta Omicron, iar 14 persoane au murit din cauza noii tulpini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.