Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a stârnit furia Moscovei: Occidentul trebuie să înceteze 'să ne mai pună răbdarea la încercare'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Statele occidentale, în special Marea Britanie, încurajează Ucraina să atace teritoriul Rusiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, joi. Oficialul rus a mai invocat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este ”folosit” de către Occident şi a avertizat ţările occidentale ”să nu îi mai pună Rusiei răbdarea la încercare”. În plus, Zaharova a menţionat că ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, ”a cerut efectiv Kievului să folosească armele furnizate de ţările NATO”, oficialul britanic susţinând că este ”pe deplin legitim” ca Ucraina să atace structura logistică a Rusiei de peste frontieră, relatează The Guardian

”O astfel de agresiune împotriva Rusiei nu poate rămâne fără răspuns. Ne-am dori ca Kievul şi capitalele occidentale să ia în serios declaraţia Ministerului rus al Apărării conform căreia provocările suplimentare care vor determina Ucraina să atace instalaţiile ruseşti vor primi un răspuns dur din partea Rusiei”, a declarat Zaharova, conform news.ro.

”Consilierii din ţările occidentale care se află în centrele decizionale ale Ucrainei nu vor reprezenta neapărat o problemă în faţa măsurilor de răspuns ale Rusiei. Nu sfătuim să ni se pună în continuare răbdarea la încercare”, a invocat ea.

Zaharova l-a menţionat pe ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, spunând că declaraţiile sale potrivit cărora este ”pe deplin legitim” ca Ucraina să atace structura logistică a Rusiei de peste frontieră au fost percepute de Kiev ca un apel la acţiune.

”Cu alte cuvinte, (n.r. Wallace) a cerut efectiv Kievului să folosească armele furnizate de ţările NATO”, a subliniat oficialul rus.

”Dacă Ucraina ar alege să vizeze infrastructura logistică a armatei ruse, ar fi legitim în conformitate cu dreptul internaţional”, a declarat Ben Wallace, relatează BBC.

”Şi, din nou, putem vedea că regimul lui Zelenski nu este independent şi că deciziile sale depind în totalitate de apărătorii străini. Cred că apărătorii occidentali încearcă să inoculeze ideea că acţiunile lui (n.r. Zelenski) sunt independente. Sunt convinsă că asta cred un grup de persoane pe care noi îl numim regimul de la Kiev. Ei cred că au luat decizii în mod independent şi că ei controlează situaţia. Este doar o iluzie. Sunteţi folosiţi (n.r. grupul de persoane la care face referire)”, a subliniat Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.