Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie include oficiali ruşi din Doneţk şi Lugansk pe lista cu sancţiuni

Lista neagra The black list

Guvernul de la Londra a anunţat marţi sancţiuni împotriva a 42 de responsabili din Rusia sau pro-ruşi din provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, sancţiuni ce prevăd interdicţii de călătorie în Marea Britanie şi îngheţarea activelor pe care le deţin în această ţară, transmite Reuters.

În perioada care a trecut de la declanşarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, Marea Britanie a impus astfel de sancţiuni pentru mai mult de 1.100 de persoane şi peste 100 de entităţi din Rusia, inclusiv importanţi oameni de afaceri şi companii deţinute de politicieni ruşi.

''Vom continua să impunem sancţiuni dure împotriva celor care încearcă să legitimizeze invazia ilegală a (preşedintelui rus Vladimir) Putin, până când Ucraina va învinge'', a declarat şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, favorită în cursa pentru succesiunea premierului demisionar Boris Johnson.

Dintre cei 42 de responsabili adăugaţi acum pe lista de sancţiuni, 29 sunt guvernatori regionali din Rusia. Printre ceilalţi se numără ministrul rus al justiţiei şi adjunctul său, doi nepoţi ai miliardarului rus Alişer Usmanov (aflat deja pe listă), precum şi oficiali impuşi de Kremlin în provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.