Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie anunță un studiu de amploare privitor la noul coronavirus

futurecdn.net
coronavirus

Guvernul britanic a anunţat lansarea unui studiu de amploare privind răspândirea noului coronavirus şi dezvoltarea de anticorpi în rândul populaţiei, studiu în care ar putea fi implicate până la 300.000 de persoane în următoarele 12 luni, informează joi AFP.

Citește și: Marcel Vela, vești uriașe pentru oamenii care au peste 65 de ani: Veți beneficia de condiții mai bune

Realizat de Universitatea Oxford şi de Biroul Naţional pentru Statistici, "acest studiu va ajuta la îmbunătăţirea înţelegerii gradului de infectare şi a numărului de persoane susceptibile să fi dezvoltat anticorpi împotriva virusului" indică un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Londra, informează Agerpres

Primele rezultate vor putea fi cunoscute chiar la începutul lunii mai.

Într-o primă fază, 25.000 de persoane, constituind un eşantion reprezentantiv al populaţiei, vor furniza prelevări din gât şi nas pentru a se stabili dacă au fost infectate. Aceste persoane vor efectua un test o dată pe săptămână timp de cinci săptămâni, apoi o dată pe lună timp de un an.

Studiul îşi propune extinderea eşantionului la aproximativ 300.000 de persoane.

Totodată, adulţii din o mie de familii se vor supune unor prelevări lunare de sânge timp de un an, demers ce va contribui la "stabilirea proporţiei din populaţie care a dezvoltat anticorpi", conform sursei citate.

Multe speranţe sunt puse în testele serologice ce permit identificarea persoanelor imunizate ca măsură ce însoţeşte ieşirea din izolare în ţările cele mai atinse de pandemie.

"Problema este că nu avem încă un test atât de bun pe cât ne-am dori", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty, exprimându-şi speranţa ca aceasta să se întâmple "într-un viitor destul de apropiat".

Marea Britanie este una din ţările europene cele mai afectate de pandemia COVID-19, cu peste 18.000 de decese înregistrate în spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.