Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie aproape că NU are armată: Mulți soldații sunt INAPȚI pentru a lupta în străinătate

ziare.com
armata Marea Britanie

Peste 20% dintre efectivele armatei britanice nu pot fi desfăşurate în străinătate din cauza problemelor de sănătate, a declarat marţi pentru France Presse Ministerul Apărării, confirmând cifre publicate de Times, relatează Agerpres.

Un număr de 7.200 de soldaţi nu pot fi trimişi în străinătate din motive de sănătate, în timp ce alţi 9.910 nu pot efectua decât sarcini limitate şi, prin urmare, nu sunt consideraţi că pot fi pe deplin desfăşuraţi, a detaliat marţi cotidianul britanic.

Cu toate acestea, "aceste cifre sunt normale pentru forţele armate", a declarat în schimb Jack Watling, cercetător la centrul de cercetare Royal United Services Institute for Defence and Security Studies. "Principala preocupare este că cu cât armata devine mai mică din lipsă de recruţi, cu atât proporţia de soldaţi care nu pot fi desfăşuraţi devine o problemă", a adăugat el.

Armata britanică însă se luptă să recruteze, cu 5.000 de posturi vacante - din 82.000 - în ciuda numeroaselor campanii de publicitate.

Citește și: Dezvăluiri HALUCINANTE ale fostului procuror Max Bălășescu: 'Marius Iacob, adjunctul DNA, mi-a cerut să arestez un om care nu era pe placul PDL'

În ciuda acestor cifre, un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că "forţele armate au suficient personal pentru operaţiuni care să asigure securitatea Regatului Unit". El a adăugat că majoritatea problemelor de sănătate cu care se confruntă soldaţii sunt "minore".

Potrivit lui Jack Watling, aproximativ 20% dintre cei inapţi să fie desfăşuraţi au probleme temporare, în timp ce alţii afectaţi de probleme mai serioase pot totuşi "să asigure anumite funcţii".

Ultima campanie de recrutare a armatei, din ianuarie şi care a vizat tinerii, a atras critici din cauza tonului ei considerat ofensator.

Citește și: Tensiuni între Franța și Italia după ce guvernul de la Roma s-a exprimat în favoarea mișcării 'vestelor galbene'

Într-o serie de afişe şi reclame de televiziune, armata îi chema pe "dependenţii de selfiuri", "jucătorii compulsivi" sau chiar pe "zombiul mobilului" să se angajeze. Campania sugera că aceste trăsături, percepute în general ca defecte, ar putea fi utilizate cu înţelepciune în cadrul armatei.

"Există o problemă de reţinere (în armată), unde nu poţi transforma candidaţii în recruţi. Oamenii îşi abandonează candidaturile, deoarece procesul este lung, impersonal şi birocratic", subliniază Watling.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.