Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie avertizează Rusia: vom interveni pentru a apăra Finlanda și Suedia, chiar dacă nu sunt membre NATO

www.reuters.com
ben wallace ministrul apararii

Guvernul Marii Britanii a avertizat, miercuri, Rusia că ar interveni pentru apărarea Finlandei şi Suediei în cazul unui atac militar, indiferent dacă aceste ţări sunt sau nu membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

"Este de neconceput ca Marea Britanie să nu intervină pentru susţinerea Finlandei sau a Suediei, dacă ar fi atacate vreodată, chiar şi în lipsa unui acord formal. Suntem naţiuni europene care împărtăşim aceleaşi valori, cu istorii îndelungate şi relaţii profunde", a declarat miercuri Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, în cursul unei vizite la Helsinki, potrivit BBC, informează Mediafax.

Finlanda şi Suedia analizează posibilităţi de a depune cereri pentru aderarea la NATO, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Un elicopter militar rus a pătruns scurt timp, miercuri, în spaţiul aerian al Finlandei, în contextul tensiunilor generate de planul Guvernului de la Helsinki privind aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Administraţia Vladimir Putin a avertizat că eventuala admitere a Suediei şi Finlandei în NATO va atrage consecinţe în materie de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.