Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: Campanie națională pentru 'a pune capat haosului' provocat de BREXIT

Brexit

Militanta anti-Brexit, Gina Miller, a anunţat vineri la Dover lansarea unei campanii naţionale pentru "a pune capăt haosului" provocat de Brexit şi pentru a oferi "informaţii imparţiale" cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Femeia de afaceri în vârstă de 53 de ani, care a câştigat o bătălie în justiţie împotriva guvernului britanic obligându-l să consulte Parlamentul cu privire la procesul ieşirii ţării din UE, a decis să vorbească la Dover, la 29 de kilometri de coasta franceză. 

Strâmtoarea Dover, cea mai aglomerată rută maritimă din lume, este "crucială" pentru economia britanică, a adăugat ea. 

Acest oraş din Kent, în sud-estul Angliei, a votat în proporţie de 62,2% pentru ieşirea ţării din UE la referendumul din iunie 2015.

Citește și: Emirul Qatarului i-a oferit un cadou de LUX preşedintelui Turciei

"Locuitorii din Dover care au votat să părăsească UE au realizat că această decizie ar putea avea ca efect blocarea lor acasă până la trei luni de la plecarea noastră din UE pe 29 martie anul viitor? Bineînţeles că nu", a spus Gina Miller, referindu-se la ipoteza unei ieşiri din UE fără un acord între Londra şi Bruxelles, care ar putea conduce la reintroducerea controalelor la frontiere având drept consecinţă blocaje de trafic enorme. 

Site-ul său, www.endthechaos.co.uk, îşi propune "să furnizeze o sursă sigură de informaţii pe baza căreia oamenii să poată decide singuri ce gândesc şi ce doresc pentru ei înşişi şi pentru ţară". Potrivit lui Gina Miller, această sursă de informare este o contrapondere la "dezbaterile otrăvitoare şi neproductive din jurul Brexit-ului". 

În ianuarie 2017, Gina Miller a câştigat un recurs în justiţie pentru a cere un vot în Parlamentul britanic înainte de începerea oficială a procedurii de divorţ cu Uniunea Europeană. Acest lucru a stârnit furia susţinătorilor Brexit-ului, Gina Miller fiind ţinta unor ameninţări cu moartea şi a unor atacuri rasiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.