Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie consolideaza efectivele serviciilor de securitate

londra

Marea Britanie îsi va consolida serviciile de securitate recrutând 1.900 de ofiteri de informatii suplimentari, Guvernul lui David Cameron adaptându-se astfel la perspectiva unei lupte îndelungate împotriva terorismului, în urma doborârii unui avion rusesc în Egipt si a atentatelor de la Paris.

Agentiile de informatii britanice au în prezent aproximativ 12.700 de angajati, repartizati între serviciul de securitate interna MI5, serviciul de informatii externe MI6 si serviciul de monitorizare a comunicatiilor GCHQ, relateaza agentia Bloomberg în pagina electronica, potrivit Mediafax.

Premierul David Cameron va dubla de asemenea cheltuielile cu securitatea aviatica, angajând inclusiv personal pentru a evalua securitatea pe aeroporturile din strainatate.

Anuntul a fost facut în timp ce Cameron participa la summitul G20 din Antalya, o reuniune care în mod traditional se concentreaza pe probleme economice, dar care acum a fost umbrita de atacurile teroriste.

"Securitatea economica merge mâna în mâna cu securitatea nationala", a afirmat premierul britanic, potrivit unui comunicat emis de Biroul sau. "Aceasta este o lupta de generatii care necesita mai mult personal pentru a-i combate pe cei care vor sa ne distruga pe noi si valorile noastre".

Lupta împotriva terorismului l-ar putea forta pe Cameron sa coopereze mai strâns cu presedintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri vor avea luni o întrevedere bilaterala, pentru prima data de când presedintele rus a declansat o campanie de raiduri aeriene în Siria, în sprijinul presedintelui Bashar al-Assad, despre care premierul britanic spune ca trebuie sa plece de la putere.

Marea Britanie a fost prima care a afirmat ca avionul rusesc prabusit în Egipt luna trecuta a fost doborât de o bomba. Prin urmare, Marea Britanie si-a anulat toate zborurile din statiunea Sharm el-Sheikh pâna la îmbunatatirea securitatii aeroporturilor. Marea Britanie are în prezent 20 de angajati care lucreaza pe aeroporturi din strainatate.

Cameron a precizat ca scopul sau este sa ajute "tarile din lume sa implementeze cele mai stricte masuri posibile pentru a putea sa ne bucuram în continuare de locuri ca Egiptul si Tunisia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.