Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie dezminte arestarea unui diplomat britanic în Iran

telegraph.co.uk
tower bridge londra

Ministerul britanic de externe a negat arestarea miercuri a unui diplomat britanic în Iran, calificând drept complet false informaţiile difuzate de presa iraniană, transmite joi AFP.

"Informaţiile din presă despre arestarea unui diplomat în Iran sunt complet false", a spus un purtător de cuvânt al ministerului de la Londra.

Televiziunea iraniană de stat a informat că Gărzile Revoluţionare au reţinut mai mulţi cetăţeni străini, inclusiv numărul doi al ambasadei Marii Britanii la Teheran, pentru presupuse acte de spionaj, cum ar fi prelevarea de probe de sol în zone restricţionate. Postul de televiziune nu a precizat dacă persoanele reţinute continuă să se afle în arest.

În imagini apar Giles Whitaker şi familia sa în centrul Iranului, unde diplomatul britanic pare să ia mostre de sol în apropierea unei zone în care avea loc un test de rachetă."Whitaker a fost expulzat (din zonă) după ce şi-a cerut scuze", potrivit reportajului.

Gărzile Revoluţionare au arestat zeci de cetăţeni cu dublă cetăţenie şi străini în ultimii ani, în mare parte sub acuzaţii de spionaj sau legate de securitate.

Organizaţiile pentru protecţia drepturilor omului au acuzat Iranul că încearcă să obţină concesii din partea altor ţări prin arestări sub astfel de acuzaţii, care ar putea fi fabricate. Autorităţile de la Teheran neagă însă că ar aresta persoane din motive politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.