Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie doreşte accelerarea discuţiilor cu UE privind protocolul nord-irlandez

Elizabeth Truss

Regatul Unit vrea să "accelereze ritmul discuţiilor" cu Uniunea Europeană pentru a rezolva problemele legate de Brexit în Irlanda de Nord, dar rămâne ferm pe poziţia sa, a declarat marţi şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, care a preluat acest dosar foarte sensibil, transmite AFP preluat de agerpres.

Duminică, Liz Truss, în vârstă de 46 de ani, a fost însărcinată cu negocierile cu Bruxelles-ul după demisia secretarului de stat pentru Brexit, David Frost, în dezacord cu guvernul britanic pe temele impozitării şi a restricţiilor anti-COVID-19.

Unii comentatori au văzut în această demisie un semn al unei posibile flexibilizări a poziţiei Londrei, care vrea să renegocieze statutul post-Brexit în privinţa Irlandei de Nord, însă Truss a adoptat un ton ferm după prima întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

"Poziţia britanică nu s-a schimbat. Avem nevoie ca bunurile să circule liber între Marea Britanie şi Irlanda de Nord, să punem capăt rolului CJUE (Curtea de Justiţie a UE) de arbitru final al disputelor dintre noi", a spus Liz Truss pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.