Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie este binevenită să revină în UE dar fără a mai avea beneficii - Verhofstadt

guy verhofstadt

Marea Britanie este binevenită să se răzgândească şi să rămână în Uniunea Europeană (UE), dar nu se poate aştepta să beneficieze în continuare de acelaşi rabat bugetar sau de excepţii complexe de la regulile Uniunii, a declarat miercuri coordonatorul pentru Brexit din Parlamentul European (PE), Guy Verhofstadt, transmite Reuters, potrivit agerpres.

"Ieri, noul preşedinte francez Emmanuel Macron a vorbit despre o uşă deschisă. (A spus că) dacă Marea Britanie se răzgândeşte, va găsi uşa deschisă", a amintit Verhofstadt. "Sunt de acord. Dar, ca în Alice în Ţara Minunilor, nu toate uşile sunt la fel. Va fi o uşă complet nouă, spre o nouă Europă, o Europă fără rabaturi, fără excepţii complexe, cu puteri reale şi unitate reală", a subliniat negociatorul PE.

Citeşte şi: Rusia se simte ÎNCONJURATĂ de NATO. Putin ameninţă cu un răspuns 'adecvat'

Guy Verhofstadt susţine o integrare mult mai strânsă în cadrul UE, în care guvernele naţionale să cedeze Bruxellesului mai multe prerogative, şi asemenea altor mulţi europeni este un vechi critic al excepţiei britanice, negociate în anii 80 de premierul Margaret Thatcher, prin care Marii Britanii i se rambursează circa jumătate din contribuţia la bugetul UE.

Preşedintele francez a afirmat marţi că "uşa va fi mereu deschisă" pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană "atât timp cât negocierea Brexit-ului nu a fost încheiată", adăugând însă că, "odată pornit, este mult mai dificil să te întorci". La rândul său, premierul britanic, Theresa May, a menţionat la Paris în cursul unui briefing de presă alături de şeful statului francez că negocierile privind Brexit vor începe săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.