Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie și Germania îndeamnă Iranul să respecte prevederile Acordului Nuclear

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Ministerele de Externe din Marea Britanie și Germania au îndemnat duminică Iranul să respecte prevederile Acordului Nuclear, după ce Administrația de la Teheran a anunțat că va crește concentrația uraniului îmbogățit peste limitele impuse în tratat, relatează Reuters preluat de mediafax

„Iranul a încălcat prevederile Acordului Nuclear. Marea Britanie rămâne determinată să respecte acordul, iar Iranul trebuie să înceteze acțiunile care sunt în neconcordanță cu obligațiile sale. Suntem în legătură cu ceilalți semnatari pentru a stabili ce urmează să facem”, a transmis Ministerul de Externe din Marea Britanie.

„Suntem extrem de îngrijorați de anunțul Iranului privind îmbogățirea uraniului peste limita de 3,67%. Îndemnăm Iranul să înceteze acțiunile care sunt în neconcordanță cu angajamentele sale”, a anunțat Ministerul de Externe german.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.