Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie începe testarea pentru depistarea Ebola pe aeroport

Handout of Dr. Kent Brantly of Samitan's Purse relief organization in Monrovia

Ministrul britanic al sănătății a anunțat că începând de marți va începe pe aeroportul Heathrow din Londra testarea în vederea depistării pasagerilor infectați cu virusul Ebola. Autoritățile afirmă că pericolul de exindere este extrem de redus, dar în presă au apărut avertismente cu privire la gradul redus de pregătire al sistemului sanitar pentru combaterea acestei maladii cu origine în vestul Africii.

Testarea va începe la Terminalul 1 de la Heathrow, după care va fi extinsă la celelalte patru terminale ale acestui uriaș aeroport, al treilea ca mărime din lume după Atlanta și Beijing, cu un trafic de peste 72 de milioane de pasageri în 2013, potrivit rfi.ro.
Săptămâna viitoare testările de depistare vor fi extinse la Gatwick, al doilea ca mărime din Regatul Unit cu un trafic de peste 35 de milioane în 2013, ca și la terminalele Eurostar, trenurile care sosesc din Europa prin tunelul de sub Canalul Mânecii.
Ministerul sănătății estimează că 85% dintre persoanele care provin din țările afectate de Ebola vor sosi prin Heathrow și estimarea oficială a numărului persoanelor intrate în Marea Britanie în septembrie din aceste țări este de circa 1000.
Nu există zboruri directe din Sierra Leone, Liberia și Guineea, în schimb sunt zboruri directe din Nigeria.
Ministrul sănătății, Jeremy Hunt, a spus că e dificil de estimat numărul de cazuri de Ebola care ar putea apărea în Regatul Unit în următoarele luni, dar a estimat că ele nu vor depăși 10.
Până acum a existat un singur caz confirmat, cel al asistentului medical Will Pooley, care a contractat maladia în Sierra Leone, dar a fost adus în Marea Britanie unde s-a vindecat sub tratament.
În rest, alarme false. Cotidianul The Sun scria despre un bărbat de 24 de ani venit din Sierra Leone, care a ajuns la camera de urgență a Spitalului Universitar Lewisham din sud estul Londrei cu simptome asemănătoare celor de Ebola și a creat panică în rândul personalului medical.
Un caz asemănător a fost relatat de același cotidian de la Coventry, unde un bărbat venit din Nigeria s-a prezentat la un centru ambulator cu simptome asemănătoare și de asemenea a generat panică. În ambele cazuri, pacienții au testat negativ pentru Ebola.
Ministrul Hunt a insistat că au avut loc simulări și că guvernul și serviciile de urgență sunt pregătite în caz că boala ajunge în Regatul Unit.
Potrivit cotidianului The Independent, autoritățile ar fi comandat jumătate de milion de costume de protecție împotriva virusului Ebola, pentru forțele armate și personalul sanitar.
Guvernul recomandă persoanelor care suspectează că ar putea fi purtătoare ale virusului să nu meargă la doctorul de familie sau la urgență, ci să sune imediat la numărul 111.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.