Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie interzice iTunes… partial!

iTunes

După ce au încercat să pună taxe pe CD-uri goale și pe Hard Disk-uri, companiile de distributie de continut se bucură de o victorie în Marea Britanie, mulțumită unei noi legi aprobate săptămâna aceasta, care face din iTunes o aplicație semi-ilegală. Poate nu tot iTunes, dar cu siguranță părțile care îți permit să faci o copie de siguranță a muzicii tale, și în special funcția de extras melodii de pe CD-uri audio.

Noua lege, aflată acum în vigoare, face orice act de copiere a unui material ce are un copyright, din orice motiv, o acțiune ilegală, atât timp cât cel care face copia nu primește permisiune directa de la proprietarul acelui copyright!

Asta ar însemna că pentru a face o copie de siguranță a acelui album U2 pe care toată lumea încerca să îl scoată de pe noul telefon, va trebui să ai permisiunea formației, sau măcar a corporației gigantice ce deține drepturile pentru melodiile lor.

iTunes ar putea avea probleme mari în Marea Britanie din cauza funcțiilor sale de copiere, corporațiile multimedia fiind mult prea dornice să recupereze pagube fictive prin orice modalitate posibila, chiar dacă asta ar însemna să dea Apple în judecată. Cetățenii de rând au fost până acum în siguranță, guvernul nefiind notificat cu privire la vreo încercare a vreunei corporații să ia masuri împotriva unui individ ce face o copie de siguranță a melodiilor pe care le-a cumpărat, dar vorbim despre corporațiile care au încercat în mod repetat să interzică… orice, de la aparatul video până la protocolul de transfer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.