Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie - măsuri de sănătate publică noi, planul B

Sky News
Omicron Covid

Măsuri de sănătate publică decise de autoritățile britanice în vederea combaterii răspândirii variantei Omicron Covid-19, valabile în Anglia (planul B):


- Începând din data de 10 decembrie: masca de protecție este obligatorie în toate spațiile închise (mijloace de transport, magazine, săli de teatru sau cinema);

- Sunt exceptate locațiile din industria ospitalității, cum ar fi: restaurante, cafenele, baruri, pub-uri, și cele în care se desfășoară activități de întreținere fizică, de exemplu: sălile de fitness);

- Începând cu data de 13 decembrie, se reinstituie recomandarea ca angajații să lucreze de acasă, în măsura în care tipul de activitate permite acest lucru;

- Începând cu data de 15 decembrie, prezentarea certificatului de vaccinare (NHS Covid Pass) este obligatorie pentru accesul la anumite evenimente cu participarea unui număr mare de persoane (concerte, spectacole, competiții sportive etc). În lipsa certificatului de vaccinare, se poate folosi certificatul care atestă rezultatul negativ al unui test Covid-19.

Accesând link-ul următor, puteți vedea în integralitate măsurile adoptate de guvernul de la Londra, pe pagina acestuia de internet:

https://www.gov.uk/guidance/covid-19-coronavirus-restrictions-what-you-can-and-cannot-do

„Nimeni nu ar trebui să aibă dubii, se apropie un val de Omicron”, a declarat premierul britanic într-o declarație televizată. „Mă tem că ne confruntăm acum cu o situație de urgență în lupta noastră cu noua variantă Omicron”, a mai spus Boris Johnson.

El a anunțat că doza booster va putea fi administrată în Anglia începând din această săptămână tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani, dacă au trecut trei luni de la efectuarea celei de-a doua doze. Obiectivul ca toți adulții să facă doza a treia până la sfârșitul lunii ianuarie va fi devansat cu o lună, a spus el. Din această cauză, vor fi amânate unele consultații medicale pentru ca centrele respective să să se concentreze pe administrarea de rapeluri.

Primele date arată că administrarea unei a treia doze de vaccin previne apariția simptomelor Covid, în cazul variantei Omicron, în proporție de aproximativ 75 la sută. Mai mult de jumătate de milion de vaccinuri au fost administrate în Marea Britanie, un ritm pe care premierul îl consideră nesatisfăcător.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.