Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie negociază cu talibanii pentru a-şi evacua ultimii cetăţeni din Afganistan

Middle East Eyes
afganistan

Regatul Unit a deschis negocieri cu talibanii, cu scopul de a obţine o ”trecere liberă” a cetăţenilor britanici şi aliaţilor săi din Afganistan, după ce mişcarea islamistă radicală a preluat controlul asupra ţării, relatează AFP, potrivit news.ro.

AFP a obţinut miercuri confirmarea de la Guvernul britanic a deplasării la Doha, în Qatar, a lui Sir Simon Gass, Reprezentantul Spacial britanic privind tranziţia în Afganistan, în vederea unei întâlniri cu lideri talibani.

Sir Simon Gass ”se întâlşneşte cu reprezentanţi talibani de rang înalt, pentru a sublinia importanţa unei treceri libere în afara Afganistanului a cetăţenilor britanici şi afgani care au lucrat pentru noi”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Guvernului.

Aceasta este prima confirmare publică a unor demersuri diplomatice între Londra şi talibani.

Londra s-a alăturat Statelor Unite într-o operaţiune uriaşă de evacuare a peste 100.000 de persoane din Afganistan, după capitularea armatei afgane în faţa talibanilor.

Premierul britanic Boris Johnson este extrem de criticat după ce mii de afgani care au ajutat NATO au fost abandonaţi în ţara lor.

Până în prezent, peste 8.000 de afgani care au ajutat forţele NATO au reuşit să părăsească Afganistanul, iar Londra a dat asigurări că ei pot sta pe teritoriul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.