Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie nu va putea ridica restricţiile mai devreme de finalul lunii mai

UK Marea Britanie

Restricţiile de mobilitate a populaţiei în Marea Britanie nu vor putea fi ridicate mai devreme de finalul lunii mai, a declarat sâmbătă un consilier guvernamental, care a avertizat că mai întâi trebuie încetinită răspândirea coronavirusului şi introdusă testarea la nivel larg.

Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London, a declarat pentru BBC Radio că se lucrează pentru stabilirea felului în care pot fi relaxate în timp măsurile impuse de autorităţi, potrivit News.ro.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

„Vrem să ajungem la situaţia în care cel puţin până la finalul lunii mai să putem înlocui unele măsuri, bazate pe tehnologie şi testare, pentru completa izolare pe care o avem acum”. El a adăugat că se urmăreşte realizarea de testări la nivel larg şi urmărirea contacţilor celor infectaţi. „Pentru a înlocui acel regim, trebuie să reducem numărul cazurilor”.

În ultima lună, Guvernul britanic a ordonat închiderea instituţiilor publice, a localurilor şi magazinelor şi interzicerea adunărilor sociale. Oamenilor le-a fost cerut să rămână în case.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

„Sunt optimist că în câteva săptămâni vom putea ajunge la un regim care nu va reprezenta o viaţă normală, dar va fi cumva mai relaxat în termeni de distanţare socială”, a mai spus Ferguson.

Marea Britanie a înregistrat, până vineri, un număr total de 3.605 de decese provocate de Covid-19 din 38.168 de persoane testate pozitiv.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

Prim-ministrul Boris Johnson, aflat în carantină, i-a invitat pe liderii partidelor de opoziţie să colaboreze cu el pentru a combate criza sanitară. El a spus că vrea să le cunoască părerile şi să îi pună la curent cu măsurile luate până acum.

Johnson a spus că un briefing va avea loc săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.