Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie se reorientează, după Brexit: se mută interesele în afara Europei

brexit, bani

Marea Britanie și Coreea de Sud vor semna un acord comercial bilateral, care va permite continuarea comerțului în mod liber după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la finalul lunii octombrie, a transmis Guvernul britanic, conform Reuters. De asemenea, Marea Britanie ar putea semna un acord similar cu SUA.

Citește și: SURSE - PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare: mutări de trupe în Parlament

Guvernul britanic a anunțat că prevederile acordului comercial sunt similare celui dintre Uniunea Europeană și Coreea de Sud, iar acordul va intra în vigoare în momentul în care Marea Britanie părăsește în mod oficial Blocul comunitar.

Ministrul sud-coreean al Comerțului, Yoo Myung-Hee, care va semna acordul în londra alături de omologul său britanic Liz Truss, a declarat că acordul va ajuta la rezolvarea unor incertitudini în ceea ce privește Brexit.

„În această perioadă dificilă am făcut un pas proactiv, iar ca rezultat, avem acordul comercial. Acesta trimite un semnal al comerțului nostru puternic, liber și bazat pe reguli”, a declarat ministrul sud-coreean.

Marea Britanie a încercat să încheie acorduri comerciale similare cu cele ale Uniunii Europene cu mai multe țări terțe, înainte de ieșirea din Blocul comunitar, dar acestea nu au ajuns la un rezultat din cauza amânării repetate a Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.