Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie şi Frontex semnează un acord împotriva imigraţiei clandestine

imigranti

Guvernul britanic semnează vineri cu Frontex, agenţia UE responsabilă de controlul frontierelor, un acord de luptă împotriva imigraţiei ilegale, transmit AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Rishi Sunak a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una din priorităţile sale, sperând mai ales să obţină adoptarea planului de expulzare de migranţi în Rwanda, un proiect controversat care a suferit numeroase eşecuri.

Acordul cu Frontex prevede schimburi de informaţii cu privire la bandele de traficanţi şi o cooperare sporită în utilizarea de noi tehnologii precum dronele.

Semnarea oficială a acordului este prevăzută vineri, la Londra, de către directorul general al poliţiei britanice de frontieră, Phil Douglas, şi directorul executiv al Frontex, Hans Leijtens, în prezenţa ministrului de interne James Cleverly şi a comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Criminalitatea organizată în materie de imigraţie şi traficanţii 'sunt provocări globale care necesită soluţii şi ambiţii comune', a declarat Cleverly, salutând în acest acord 'o nouă etapă crucială în lupta împotriva imigraţiei clandestine' şi a traversărilor Canalului Mânecii cu ambarcaţiuni mici.

Acordul este cel mai recent dintr-o serie de aranjamente între Marea Britanie şi Europa, inclusiv un acord încheiat anul trecut cu Franţa vizând creşterea cooperării între agenţiile de aplicare a legii.

El urmează discuţiilor purtate de premierul Sunak şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au convenit în mai anul trecut o întărire a cooperării împotriva traversărilor Canalului cu bărci mici.

Numărul celor care traversat Canalul a scăzut anul trecut la 29.437, de la 45.755 în 2022, şi la 1.716 până acum în acest an, comparativ cu 2.720 în aceeaşi perioadă a lui 2023

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.