Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie şi Irlanda au anunţat stadioanele care ar urma să găzduiască meciuri la EURO 2028

pariuri sportive fotbal

Federaţiile de fotbal din Marea Britanie şi Irlanda au anunţat lista scurtă cu stadioanele care vor găzdui meciuri la EURO 2028, în cazul în care acest eveniment fotbalistic va fi organizat de cele două state, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Între aceste stadioane se regăseşte şi cel al echipei Everton, aflat încă în construcţie, dar nu şi arena celor de la Liverpool, Anfield Road.

De asemenea, nu puteau lipsi celebrul Wembley sau Stadionul Olimpic din Londra.

"Marea Britanie şi Republica Irlanda au experienţa organizatorică necesară pentru a face din acest turneu de anvergură un succes la nivel mondial", se arată într-un comunicat comun.

În luna martie, Anglia, Irlanda de Nord, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda au depus o candidatură comună la organizarea turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2028.

O altă candidatură anunţată este cea a Turciei.

Gazdele turneului urmează să fie desemnate de UEFA în septembrie 2023.

Cerinţele minime includ deţinerea a 10 stadioane disponibile, unul dintre ele cu o capacitate de cel puţin 60.000 de locuri, şi alte două arene cu cel puţin 50.000 de locuri.

Forul fotbalistic continental a precizat, de asemenea, că nu va fi garantată în mod automat calificarea gazdelor competiţiei, în condiţiile în care mai mult de două ţări vor depun o candidatură comună.

Următoarea ediţie a Campionatului European de fotbal va avea loc în 2024, în Germania.

Cele 14 stadioane, din care, în final, vor rămâne doar 10 sunt: St James' Park, Stadium of Light, Etihad Stadium, Old Trafford, Everton Stadium, Villa Park, London Stadium, Wembley Stadium, Tottenham Hotspur Stadium, Aviva Stadium (Dublin), Croke Park (Dublin), Windsor Park (Belfast), Hampden Park (Glasgow) şi Principality Stadium (Cardiff).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.